Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.04.2019

Marvel-bons Kevin Feige blikt vooruit op Endgame en MCU-uitbreidingsplannen

door Vertigo

Binnen een week is het zover en komt Avengers: Endgame in de zalen. De film vormt het slotstuk in de Infinity Saga ofwel de eerste 22 films in het Marvel Cinematic Universe.

“We wilden er een definitief einde aan breien,” zei Marvel-architect Kevin Feige. “Robert Downey Jr. heeft een geweldige zin in de film: ‘Part of the journey is the end.‘ Dat is Endgame in een notendop.”

Het volgende luik van het MCU zal er volgens Feige zowel herkenbaar als anders uitzien. “In sommige films zullen vertrouwde gezichten opduiken,” zei hij. “Een aantal nevenpersonages zullen hoofdpersonages worden en we gaan enkele nieuwkomers introduceren.”

“Door ons succes hebben we de kans gekregen om het opnieuw te proberen, te leren uit onze fouten en iets nieuws te doen,” vervolgde hij.

De geplande tv-series voor de streamingdienst Disney+ zoals Falcon & Winter Soldier, WandaVision en Loki zullen in grote mate bijdragen aan de toekomst.

“Ze gaan een grote impact maken op de films,” zei Feige. “Het is een nieuwe manier van verhalen vertellen waar we mee kunnen experimenteren.”

Bron: The Playlist