Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.04.2021

Marvel-baas Kevin Feige en Nomadland-Oscarwinnares Chloé Zhao blikken vooruit op samenwerking

door Vertigo

Chloé Zhao volgt haar Oscarwinnende film Nomadland op met het MCU-avontuur Eternals dat door Marvel-baas Kevin Feige wordt beschreven als een ‘heel gewaagd en ambitieus epos dat zich over een periode van 7000 jaar afspeelt en over de mensheid en onze plaats in de kosmos gaat’.

Feige voegt eraan toe dat Zhao vocht om op echte locaties te filmen en hij liet op een gegeven moment een voorsmaakje zien aan de Disney-bonzen.

“Het ging om een scène met een prachtige zonsondergang, perfecte golven en mist die van het strand naar een gigantische klif gleed,” zegt Feige. “Ik moest blijven benadrukken dat er geen visuele effecten aan te pas kwamen. Het was heel indrukwekkend.”

Toen Feige later Nomadland bekeek en gelijkaardige shots zag, besefte hij dat Zhao voor Eternals niet speciaal anders te werk was gegaan. “Ze heeft gewoon haar typische stijl toegepast,” zegt hij.

Zhao overtuigde Marvel ook om met een kleine crew te mogen werken. “De studio wist van in het begin hoe ik Eternals wilde maken,” zegt de regisseuse. “Ik wilde niet dat er honderden mensen op de set stonden.”

“Marvel heeft zijn manier van werken aangepast aan de mijne,” vervolgt ze. “Ik werd omringd door 25 mensen die elk een leger crewleden aanvoerden en wisten dat ze hun legers uit mijn buurt moesten houden.”

Bron: Variety