Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.03.2020

Marvel-actrice Evangeline Lilly weigert thuis te blijven ondanks corona-crisis

door Vertigo

Ant-Man and the Wasp-actrice Evangeline Lilly ligt onder vuur omdat ze zich niks aantrekt van het advies om binnen te blijven en zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Ze deelde een foto op Instagram waarbij ze schreef dat het leven voor haar en haar twee gezin zijn gewone gangetje gaat en voegde er later aan toe dat ze bij haar vader woont die leukemie heeft.

“Ik heb zelf een verzwakt immuunsysteem en ik heb twee jonge kinderen,” vervolgde ze. “Sommige mensen vinden hun leven meer waard dan hun vrijheid, anderen vinden hun vrijheid meer waard dan hun leven. We maken allemaal onze keuzes.”

Lilly vindt dat de Amerikaanse overheid teveel controle uitoefent en dat allemaal voor een ‘griep’: “Het is onrustwekkend. Laten we ons ervan verzekeren dat ze niet van de situatie profiteert om onze vrijheid nog meer af te nemen en nog meer macht te grijpen.”

Tot slot suggereerde ze dat de pandemie iets te maken heeft met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dit jaar. “Elk verkiezingsjaar is er wel iets,” schreef ze.

Bron: Variety, The Playlist