Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.04.2019

Martin Scorsese openhartig over samenwerking met Netflix

door Vertigo

Voor zijn nieuwe film The Irishman ging Martin Scorsese in zee met Netflix. “Ze gaven mij het geld en de vrijheid,” zei hij, “en zo hebben Netflix en hun soortgenoten bijna elke grote regisseur en acteur getekend om meer en meer content te creëren.”

Scorsese heeft echter ook zijn bedenkingen bij de opkomst van streaming. Zo is hij geen fan van het woord content. “Het stelt alles op gelijke voet,” zei hij, “en cinema is iets bijzonders. Wat is anders het verschil tussen een film van Pedro Almodóvar, Lawrence of Arabia en een instructievideo?”

Toen de Netflix met Roma bijna de Oscar voor Beste Film won, kwam er een debat op gang over de verkiesbaarheid van streamingfilms. Volgens Scorsese zullen de streamingservices en de Academy of Motion Picture Arts and Sciences wel tot een oplossing komen.

“De mensen moeten geduld hebben,” zei hij, “omdat beide partijen nieuwe dingen moeten proberen en zich de vraag stellen wat films zijn en hoe ze moeten gepresenteerd worden in deze nieuwe wereld. Voor films met een groot budget ziet de toekomst er rooskleurig uit en dat is een probleem.”

Bron: The Playlist