Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.04.2019

Martin Scorsese onthult inspiratiebronnen The Irishman

door Vertigo

Martin Scorsese heeft het tijdens het Tribeca Film Festival met hoofdrolspeler Robert De Niro over zijn nieuwe film The Irishman gesproken. Hij onthulde onder meer dat hij zich voor het gangsterepos liet inspireren door zijn jeugd in Little Italy, New York.

“Over de jaren heen is de buurt geromantiseerd,” zei hij, “maar in het echt ging het er niet zo rooskleurig aan toe. In The Irishman ben ik op zoek gegaan naar de essentie van de mensen door wie ik toen omringd was.”

De film is gebaseerd op de roman I Heard You Paint Houses van Charles Brandt en gaat over Frank “The Irishman” Sheehan (De Niro), een huurmoordenaar van de maffia.”Ik raadde Marty het boek aan en hij ging meteen akkoord om het te verfilmen,” zei De Niro.

“Ik leefde mee met het personage en zijn situatie,” zei Scorsese. “Het is een universeel verhaal dat zich toevallig in die wereld afspeelt.” Vervolgens linkte hij de film aan de religieuze thema’s van zijn vorige langspeler Silence.

“Ik heb mensen verschrikkelijke dingen zien doen,” zei hij, “maar toch zorgden ze voor elkaar. Ik zag niet enkel socio- en psychopatisch gedrag en daar zijn zowel Silence als The Irishman uit voortgekomen.”

Tot slot zal de film ook iets gemeen hebben met Casino, de vorige samenwerking van Scorsese en De Niro. Ook in The Irishman zal namelijk op de achtergrond muziek uit andere films te horen zijn.

Bron: EW