Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.05.2022

Martin Scorsese en Robert De Niro herdenken Goodfellas-icoon Ray Liotta

door Vertigo

Na het overlijden van Goodfellas-acteur Ray Liotta blijven de eerbetonen uit Hollywood binnenstromen. De acteur stierf in zijn slaap tijdens de productie van zijn nieuwe film Dangerous Waters in de Dominicaanse Republiek.

Goodfellas-regisseur Martin Scorsese herdacht de acteur in een verklaring: “Ik ben absoluut geschokt en aangedaan door de plotse dood van Ray Liotta. Hij was zo uniek begaafd, zo avontuurlijk, zo moedig als acteur.”

“Henry Hill spelen in GoodFellas was een hele opgave omdat het personage zo veel verschillende facetten had, zo veel gecompliceerde lagen. Bovendien zat Ray in bijna elke scène van een lange, zware shoot. Hij heeft me absoluut versteld doen staan en ik zal altijd trots zijn op het werk dat we samen in die film hebben gestoken. Mijn gedachten gaan uit naar zijn geliefden en mijn hart doet pijn om veel te vroeg verlies”, vervolledigde Scorcese.

Zijn Goodfellas co-ster Robert De Niro deelde ook een verklaring, waarin hij schreef: “Ik was erg bedroefd toen ik hoorde van Ray’s overlijden. Hij is veel te jong om ons te verlaten. Moge hij rusten in vrede.”

Bron: Variety

Ook op Twitter blijven acteurs hun eerbetoon aan Ray Liotta delen.

Lees meer over: