Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.05.2021

Martin Scorsese blikt terug op mama’s Goodfellas-cameo

door Vertigo

Martin Scorsese’s Mean Streets en Goodfellas worden binnenkort vertoond tijdens het online TCM Film Festival op de Amerikaanse betaalzender TCM en streamingdienst HBO Max.

Voor de gelegenheid nam Scorsese introducties op voor beide films en in die van Goodfellas blikt hij terug op de cameo van zijn moeder Catherine als de moeder van Joe Pesci’s personage Tommy DeVito.

Catherine Scorsese duikt op in een scène waarin Tommy samen met zijn collega-gangsters Henry Hill (Ray Liotta) en Jimmy Conway (Robert De Niro) thuis een schop gaat halen om een lijk te begraven.

“Het enige wat we mijn moeder vertelden, was om haar zoon te verwelkomen die ze al een tijdje niet had gezien,” zegt Scorsese. “Het was belangrijk dat de scène warmte tussen de personages uitstraalde en vooral tussen Tommy en zijn moeder. Hij is misschien een psychopatische moordenaar, maar hij blijft haar zoon.”

Volgens Scorsese was de rest van de scène geïmproviseerd. “Eenmaal we begonnen te draaien, pikte mijn moeder in op iets en begon te spreken,” zegt hij. “Ik denk dat er in de hele scène slechts één zin, over een schilderij dat haar personage had gemaakt, vooraf geschreven was.”

“Mijn moeder behandelde Pesci en vooral De Niro als echte familieleden,” vervolgt hij. “Ik kende hen namelijk al lang en wat haar betrof, was ik een film aan het maken met mijn vrienden.”

Bron: IndieWire