Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.07.2020

Marlon Wayans noemt de Weinsteins Scary Movie-praktijken kwaadaardig

door Vertigo

Twintig jaar na de bioscooprelease van het origineel heeft acteur en coscenarist Marlon Wayans teruggeblikt op de Scary Movie-films en de ‘kwaadaardige’ praktijken van Bob en Harvey Weinstein.

Scary Movie werd uitgebracht door Dimension Films, een dochterbedrijf van Harvey Weinsteins Miramax, en was net als de sequel een box-officehit.

Na twee afleveringen werden Marlon en zijn broers Shawn Wayans, die eveneens voor beide films als acteur en coscenarist optrad, en Keenon Ivory Wayans, die beide films regisseerde, echter aan de deur gezet.

“We lazen op kerstavond dat de Weinsteins met iemand anders in zee gingen voor Scary Movie 3,” zegt Marlon. “We hadden wellicht een rechtszaak kunnen aanspannen, maar aan de andere kant beschouwden we het alledrie als een kans om iets nieuws te maken.”

“Ik zou er eerlijk gezegd een boek over kunnen schrijven,” vervolgt hij. “De Weinsteins zijn ons sowieso nog heel veel geld verschuldigd. Ze zijn noch de beste, noch de vriendelijkste mensen om zaken mee te doen. Ze doen wat ze willen en hoe ze willen en dat kan er heel grof en respectloos aan toe gaan.”

Volgens producent Bob Zenga hebben de Weinsteins Scary Movie niet gekocht omdat ze het script goed vonden, maar omdat het een parodie was van hun Scream-films en ze niet wilden dat iemand anders ten koste van hun franchise geld verdiende.

Bron: IndieWire