Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.04.2020

Mark Romanek teaset waarschijnlijk afgevoerde, maar imposante Shining-prequel

door Vertigo

Zes jaar geleden werd aangekondigd dat Mark Romanek (One Hour Photo, Never Let Me Go) een prequel op The Shining getiteld The Overlook Hotel zou regisseren.

Sindsdien is het stil rond het project en door de teleurstellende box-office van de Shining-sequel Doctor Sleep zou het wel eens volledig in het water kunnen vallen.

Het script is gebaseerd op een geschrapte proloog van Stephen Kings originele The Shining-roman en doet de geschiedenis van het Overlook Hotel uit te doeken: van de bouw op een begraafplaats voor indianen tot de opening.

Volgens Romanek heeft het een westernachtige toon. “Het script is geweldig, maar het zou heel duur zijn om te verfilmen,” zegt hij. “Qua toon doet het denken aan The Revenant of Heaven’s Gate.”

“Ik denk dat Doctor Sleep een test was van de studio om te zien of er financieel of artistiek potentieel zat in een Shining-universum,” vervolgt hij. “Doctor Sleep was slechts een bescheiden succes en aangezien onze film zo duur zou zij , lijkt het project ten dode opgeschreven.”

Bron: The Playlist