Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.11.2020

Marilyn Monroe-standbeeld zorgt voor ophef

door Vertigo

In Palm Springs, Californië is hetze ontstaan na een voorstel van het stadsbestuur om een standbeeld van Marilyn Monroe voor de ingang van het Palm Springs Art Museum te plaatsen.

Het bijna acht meter hoge standbeeld heet Forever Marilyn en is gebaseerd op de scène uit Billy Wilders The Seven Year Itch waarin Monroes rok omhoog wordt geblazen.

Forever Marilyn was vanaf 2012 tot 2014 al te bezichtigen in Palm Springs, waar het uitgroeide tot een populaire toeristische attractie. Sommigen, waaronder Palm Springs Art Museum-directeur Louis Grachos, vinden het beeld echter seksistisch.

“Bezoekers zullen het museum verlaten en het eerste dat ze zullen zien is een bjina acht meter grote Marilyn Monroe met ontbloot achterwerk en ondergoed,” zegt Grachos. “We verwelkomen elk jaar meer dan honderdduizend schoolkinderen.”

“Welke boodschap geven we mee aan jonge mensen, bezoekers en onze gemeenschap als we hen een standbeeld tonen dat vrouwen behandelt als lustobject en zowel seksueel geladen als respectloos is?” vervolgt hij.

Bron: The Art Newspaper