Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.12.2018

Margo Robbie openhartig over haar samenwerking met Quentin Tarantino

door Vertigo

Margot Robbie is één van de vele sterren die volgend jaar in Quentin Tarantino’s nieuwe film Once Upon a Time in Hollywood zullen opduiken. Het verhaal draait deels rond de moord op actrice Sharon Tate (Robbie) door de sekte van Charles Manson.

“Ik loop al tien jaar op filmsets rond en ik vind het nog steeds ongelooflijk cool,” zei Robbie. “Tarantino is zo mogelijk nog enthousiaster en hij is het filmproces bijlange nog niet moe. Integendeel, hij is dolgelukkig.” Hoofdacteurs Leonardo DiCaprio en Brad Pitt kwam Robbie echter niet vaak tegen. “Ik stond amper met hen op de set,” zei ze.

Ter voorbereiding las Robbie de autobiografie van Tates weduwnaar Roman Polanski, maar de man zelf heeft ze niet gecontacteerd. “Het boek bevat zodanig veel details dat het niet nodig was,” zei ze.

Wel vroeg ze zich af of ze wel het juiste lichaam had om Tate te spelen. “Ik heb heel kleine borsten,” zei ze, “en dus vroeg ik Tarantino of we met valse exemplaren zouden werken. Hij zei echter dat het niks aan het personage zou veranderen.”

Bron: IndieWire