Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.08.2020

Marc Maron openhartig over rouwproces na dood vriendin & indie-icoon Lynn Shelton

door Vertigo

Indieregisseuse Lynn Shelton kreeg onlangs postuum een Emmy-nominatie voor de serie Little Fires Everywhere en zou er volgens haar vriend, de comedian/acteur Marc Maron, heel blij mee zijn geweest.

Zelf heeft Maron, die met Shelton samenwerkte aan de film Sword of Trust en de tv-reeks GLOW, door de coronacrisis niets anders om handen dan bij haar dood stil te staan.

“Het is een verschrikkelijke maar tegelijk fundamentele menselijke ervaring,” zegt Maron. “Verdriet komt even vaak voor als liefde en hoe hartverscheurend het ook is, zijn we gemaakt om het te dragen, zowel voor onszelf als voor anderen.”

“Ik ween elke dag,” voegt hij eraan toe. “De schok en het trauma zijn minder hevig en nu ga ik om met het verlies. Ik heb de jas die ze altijd droeg en haar hoed en schoenen. Ik heb de T-shirt die ze droeg toen we elkaar ontmoeten. Ik raak haar kleren aan wanneer ik kan en probeer haar zo bij mij te houden.”

Hoewel ze maar iets meer dan een jaar samen waren, vertelt Maron dat hij en Shelton een unieke band hadden. “We zagen elkaar door de ogen van de andere,” zegt hij. “In haar ogen was ik de beste versie van mezelf.”

https://www.instagram.com/p/CDMgGkpjbud/?utm_source=ig_embed

Bron: EW

Lees meer over: