Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.02.2021

Marc Maron en Jodie Foster bespreken David Finchers perfectionisme

door Vertigo

Acteur Marc Maron (Joker) heeft in zijn podcast onthuld dat hij ooit een interview van twee├źnhalf uur met de notoire perfectionist David Fincher afnam, maar het niet online mag zetten.

“David Fincher vond het interview niet goed genoeg en ik mocht het niet uitbrengen,” zegt Maron in een gesprek met Finchers Panic Room-actrice Jodie Foster. “Hij vond dat hij beter kon doen.”

Maron beschrijft Fincher als iemand die zichzelf foltert omdat hij het perfecte resultaat wil bereiken en dat kan Foster beamen. “Ik wil hem gewoon eens vastpakken en hem zeggen dat alles goed komt,” zegt ze. “Hij moet een beetje tot rust komen.”

“Ik houd er echter van dat hij zo toegewijd is,” vervolgt ze. “Voor Panic Room deed hij 100.000 keer meer dan alle anderen. Hij was ook beter in onze jobs.”

“Hij is een betere acteur dan ik, een betere cameraman, enzovoort. Het is echter lastig om David Fincher te zijn en ik zou niet in zijn schoenen willen staan.”

Foster stoorde zich naar eigen zeggen niet aan Finchers gewoonte om talloze takes te draaien, maar kreeg het op het einde van de Panic Room-shoot toch moeilijk.

“Ik was bijna zes maanden zwanger en kon niet meer bewegen,” zegt ze. “Na de opnames moest ik nog drie weken in bed blijven liggen. Toch zou ik alles voor David doen. Ik houd van hem en hij brengt me aan het lachen.”

Bron: IndieWire