Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.01.2018

Mannenrechtenactivist knipt alle vrouwelijke personages uit Star Wars: The Last Jedi

door Vertigo

Vrouwelijke personages zijn altijd belangrijk geweest in de Star Wars-franchise en dat is in de nieuwe trilogie niet anders. Daar is blijkbaar niet iedereen even gelukkig mee, want een mannenrechtenactivist monteerde een versie van The Last Jedi zonder de vrouwenrollen.

Zonder de vertolkingen van Daisy Ridley, Carrie Fisher, Laura Dern en Kelly Marie Tran blijft er echter niet veel over van de film. De speelduur van 152 minuten werd ingekort tot 46 minuten. De alternatieve versie is onder de titel The Last Jedi: De-Feminized Fanedit te downloaden op torrentsites. De monteur beschrijft hem als “The Last Jedi zonder de Girlz Powah en andere flauwekul”.

“Nu kan je de film tenminste bekijken zonder misselijk te worden,” schrijft de activist nog. “De intro is veel cooler zonder het gezeur van Leia. Nu gaat de film over de strijd van de Resistance, in plaats van over het innerlijke conflict. Dat maakt de kijkervaring veel bevredigender. Door het inkorten van de speelduur ligt het tempo ook veel hoger.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: