Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.11.2019

Mandy- en Color Out of Space-duo plant Lovecraft-trilogie en Elm Street-remake

door Vertigo

Na Color Out of Space willen Elijah Wood en Daniel Noah van Mandy-productiehuis SpectreVision, opnieuw in zee gaan met regisseur Richard Stanley om nog meer verhalen van horrorauteur H.P. Lovecraft te verfilmen.

“We willen een Lovecraft-universum uitbouwen,” klinkt het. “Hopelijk is er genoeg vraag naar dit soort films en kunnen we er op zijn minst drie maken.”

Wood en Noah zijn al bezig met de volgende film in de reeks, een bewerking van The Dunwich Horror. Het originele kortverhaal gaat over een misvormde familie en het mysterieuze wezen dat in hun schuur woont.

Stanley toonde vier jaar geleden al interesse in het project en wilde lich laten inspireren door onder meer The Texas Chainsaw Massacre. Uiteindelijk besloot hij om eerst Color Out of Space te doen.

Daarnaast willen Wood en Noah de Nightmare on Elm Street-franchise nieuw leven inblazen. “We hebben de eigenaars van de filmrechten al verschillende keren gecontacteerd,” zegt Noah.

“Het is een droomproject voor ons en we hebben een heel specifieke insteek,” vervolgt hij. “Het zou een verrassende en opwindende remake zijn.”

“We proberen er iets anders mee te doen,” voegt Wood eraan toe. “Veel klassieke horrorfilms hebben zodanig veel sequels dat de franchise op de duur een beetje uitgemolken is.”

Mogelijk heeft het duo al een regisseur op het oog, namelijk Adam Egypt Mortimer. Hij regisseerde Daniel Isn’t Real voor SpectreVision en wordt volgens Noah op internet getipt om Nightmare on Elm Street onder handen te nemen.

Bron: ComingSoon, /Film