Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.01.2020

Makers verdedigen omstreden Apple-docu na exit producent Oprah Winfrey

door Vertigo

Onlangs trok Oprah Winfrey zich terug als executive producer van een documentaire, geregisseerd door Kirby Dick en Amy Ziering, over de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen muziekproducent Russell Simmons. Volgens Winfrey was de film nog niet klaar om binnen twee weken in première te gaan tijdens het Sundance Film Festival.

Impact Partners, de geldschieter van de film, heeft het project echter verdedigd: “We hebben reeds 49 films in première laten gaan tijdens het Sundance Film Festival, waaronder de Oscarwinnende documentaires The Cove en Icarus. De nieuwe film van Kirby Dick en Amy Ziering is één van de krachtigste die we ooit hebben gefinancierd. Hij is klaar voor Sundance en we kunnen niet wachten tot de wereld hem ziet.”

“Onze missie is de onafhankelijkheid en de visie van artiesten verdedigen. We hebben het altijd al opgenomen voor zij die ten onrechte het zwijgen werden opgelegd. De vrouwen in deze film hebben zich opgeofferd door naar voor te komen met hun verhalen en ze in hun eigen woorden te vertellen. We zijn vereerd om hen te steunen en staan als één man achter het werk van onbevreesde filmmakers die blijven innoveren door belangrijke verhalen onder de aandacht te brengen.”

Ook Dick en Ziering nemen het voor hun film op: “De waarheid aan het licht brengen is nooit gemakkelijk en de vrouwen in onze documentaire hebben stuk voor stuk buitengewoon veel kracht en moed getoond door zich uit te spreken over seksueel misbruik in de muziekindustrie. We zijn teleurgesteld dat Oprah Winfrey niet meer als executive producer optreedt, maar we zijn verheugd dat ze de slachtoffers gelooft en steunt.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: