Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.10.2021

Madonna paste voor rollen in The Matrix, Batman Returns en Showgirls

door Vertigo

Madonna heeft in The Tonight Show with Jimmy Fallon onthuld dat ze tot haar spijt een rol in The Matrix links liet liggen. De actrice zegt niet over welk personage het ging.

“Kun je geloven dat ik een rol in The Matrix heb geweigerd?” zegt ze. “Ik wilde zelfmoord plegen. Dat is een van de beste films aller tijden en ergens heb ik spijt van mijn beslissing.”

Verder vertelt Madonna dat ze ook de rol van Catwoman in Batman Returns en een hoofdrol in Showgirls afsloeg. “Ik heb beide films gezien en ik vind het jammer dat ik voor Catwoman heb gepast. Dat was een stoer personage,” zegt ze. Catwoman werd uiteindelijk vertolkt door Michelle Pfeiffer.

De Queen of Pop werkt momenteel aan een film over haar leven, die ze zelf gaat schrijven en regisseren, en zegt dat ze in het verleden al verschillende voorstellen voor biopics afsloeg.

“Ik vroeg me af waarom die mensen een film over mijn leven wilden maken? De scripts stonden vol leugens,” zegt Madonna en voegt eraan toe dat de regisseur van één voorgesteld project bovendien ‘vrouwen niet op prijs stelde’.

“Er is niemand op de planeet die meer in staat is om een film over me te schrijven en regisseren dan ik,” vervolgt ze. “Dat is gewoon de waarheid.”

Bron: Collider