Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.06.2017

Maakt Spike Lee film over Prince?

door Vertigo

Op 7 juni zou Prince 58 jaar zijn geworden. Spike Lee is één van de vele mensen op wie de artiest een onuitwisbare indruk heeft gemaakt.

De regisseur en het popicoon werkten samen voor de video bij het nummer ‘Money don’t matter 2night’ en Lee herinnert zich Prince als een droom om mee samen te werken: “Hij belde me uit het niets op omdat hij een video wilde maken en ik zei direct ‘Oke, doen we.’ ‘Nog één klein ding,’ zei hij, ‘ik ga er niet in meespelen.’”

Om de geboortedag van Prince te herdenken, organiseerde Lee de tweede Prince’s Born Day Purple People Party en hij had daar een heel goede reden voor: “Alles rond Prince schreeuwde feest. We willen gewoon zijn muziek, zijn nalatenschap en wie hij was als mens vieren.”

Maar of hij een film over Prince gaat maken kon Lee bevestigen noch ontkennen: “Ik zou het graag doen, maar het is niet aan mij om daarover te beslissen. Die keuze zal gemaakt moeten worden door zijn erfgenamen of de platenfirma. Ik kan niet gewoon beslissen dat ik een film over hem maak.”

Bron: IndieWire

 

Lees meer over: