Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.09.2020

Maakt Olivia Wildes mysterieuze Marvel-film deel uit van het MCU?

door Vertigo

Onlangs raakte bekend dat Olivia Wilde een Marvel-superheldenfilm gaat inblikken voor Sony, mogelijk rond Spider-Woman. Nu blijkt dat het om een samenwerking tussen Sony en Marvel Studios gaat.

In een interview met Entertainment Weekly zegt Wilde namelijk dat ze niet veel over de film mag verklappen of dat ze anders Marvel Studios-hoofd Kevin Feige achter zich aan krijgt. De film maakt dus mogelijk deel uit van het Marvel Cinematic Universe.

Sony en Marvel Studios sloegen eerder de handen in elkaar voor Spider-Man: Homecoming en Spider-Man: Far From Home, maar bij de films van Sony’s Spider-Man-universum zoals Venom en Morbius was Marvel Studios niet betrokken.

Verder is Wilde heel enthousiast dat meer en meer vrouwelijke regisseurs een superheldenfilm voor hun rekening nemen. Denk maar aan Patty Jenkins (Wonder Woman), Cathy Yan (Birds of Prey), Cate Shortland (Black Widow) en Chloé Zhao (Eternals).

“Het is een eer om deel uit te maken van een groep vrouwen die niet zomaar superheldenverhalen proberen te vertellen zoals mannen dat zouden doen, maar er een andere wending aan geven,” zegt Wilde.

“Er zijn grote veranderingen op komst, omdat een aantal pioniers er tientallen jaren herhaaldelijk naar hebben gevraagd en eindelijk resultaten hebben geboekt,” vervolgt ze.

Bron: EW