Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.08.2019

Maak kennis met de personages van de Star Wars-reeks The Mandalorian

door Vertigo

De allereerste live-action Star Wars-reeks The Mandalorian draait rond een premiejager vertolkt door Pedro Pascal. Het personage gaat door het leven als de Mandalorian, maar heeft volgens showrunner Jon Favreau ook een naam.

Favreau onthulde ook dat Boba Fett ondanks zijn gelijkaardige outfit niet in de serie zal opduiken: “De serie speelt zich af na Return of the Jedi, in een periode van dertig jaar die nog nooit op het grote of kleine scherm is vertoond.”

Dat betekent een pak nieuwe personages zoals Giancarlo Esposito’s Moff Gideon. Hij is een voormalige gouverneur van de Empire en heeft na de val van het keizerrijk nog steeds een leger ter beschikking.

Ook Gina Carano’s Cara Dune werkte voor de Empire, namelijk als Shock Trooper. Hoewel ze tot een speciale eenheid Stormtroopers behoorde, vocht ze aan de kant van de rebellen. Tegenwoordig is ze echter huurling.

Carl Weathers speelt dan weer Greef Carga, de leider van een groep premiejagers. Hij huurt de Mandalorian in voor een klus waar niemand anders iets mee wil te maken hebben.

Tot slot verzorgt Taika Waititi, die tevens een aflevering inblikte, de stem van de droid IG-11. Hij wordt vaak verward met IG-88, een premiejager die net als Boba Fett door Darth Vader werd ingeschakeld in The Empire Strikes Back.

Over Werner Herzogs personage, nota bene het enige dat in de eerste trailer spreekt, werd nog niks onthuld.

Bron: /Film