Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.09.2018

Maak kennis met De Collega’s 2.0 in finale trailer

door Vertigo

Exact 40 jaar na de start van de legendarische reeks van Jan Matterne op de toenmalige BRT in 1978, wordt het concept van “De Collega’s” nieuw leven ingeblazen. Regisseur Jan Verheyen verzamelde elf nieuwe collega’s die dag in dag uit verplicht met elkaar moeten samenwerken.

Ben Segers neemt de rol van Frank Van Praet op zich (het personage van Jean De Pesser in de serie). Steve Geerts speelt afdelingshoofd Alexander De Groot, Veerle Dobbelaere kruipt in de huid van de directrice en Ikram Aoulad speelt de directiesecretaresse. Verschillende andere acteurs nemen de rollen van de dossierbeheerders voor hun rekening.  Het gaat om Eva van der Gucht, Tatyana Beloy, Mathijs F. Scheepers, Mathias Vergels, Jurgen Delnaet en Loes Swaenepoel. Steph Goossens speelt een logistieke medewerker.

Ook sommige ‘anciens’ zullen te zien zijn in de film, namelijk René Verreth, Nellie Rosiers, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Nora Tilley, Agnes De Nul, Heddie Suls en Johny Voners.

Synopsis: De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd.  Alexander wil de slabakkende afdeling laten samenwerken maar stoot op onverschilligheid en verzet.  Als ultieme redmiddel neemt hij hen mee op teambuildingweekend waar blijkt dat er meer op het spel staat dan eerst gedacht…

Het scenario werd geschreven door Sam Fierens en Mathias Pagnaer. De film draait vanaf 12 december 2018 in de Belgische bioscopen.