Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.10.2021

M. Night Shyamalan voorzitter jury Berlinale 2022

door Vertigo

Regisseur M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Unbreakable) zal als voorzitter van de internationale jury optreden tijdens de 72e Berlinale van 10 tot 20 februari 2022.

“Doorheen zijn carrière heeft M. Night Shyamalan werelden geschapen waarin angsten en verlangens op gelijke voet staan en waarin jonge mensen niet enkel de hoofdpersonages zijn, maar ook de drijvende kracht achter het overwinnen van die angsten,” zegt artistiek directeur Carlo Chatrian.

“Binnen de Amerikaanse filmsector is Shyamalan een unieke figuur, een filmmaker die trouw is gebleven aan zijn visie,” vervolgt hij. “Ook onze selectie moet die trouwheid aan een ideaal uitstralen.”

“Ik heb me altijd als een onafhankelijke filmmaker binnen het Hollywoodsysteem gevoeld,” reageert Shyamalan. “Zo’n ongewone aspecten van onszelf definiëren wie we zijn. Ik heb geprobeerd om ze te behouden en om andere aan te moedigen hetzelfde te doen.”

“Het betekent veel voor me om deel uit te maken van de Berlinale,” vervolgt hij. “Het is de grootste erkenning die een filmmaker kan krijgen. Ik zal met plezier de meest getalenteerde filmmakers ter wereld steunen en eren.”

Bron: Variety