Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.01.2019

M. Night Shyamalan onthult welk Glass-personage bijna in Unbreakable zat

door Vertigo

In M. Night Shyamalans Glass lopen Bruce Willis’ David Dunn uit Unbreakable en James McAvoys Kevin Wendell Crumb uit Split elkaar letterlijk en figuurlijk tegen het lijf. Hun ontmoeting zat echter oorspronkelijk in het eerste deel van het drieluik.

David zou Kevin tegenkomen in het station en hem achtervolgen, maar uiteindelijk vond Shyamalan dat het verhaal daardoor in de problemen kwam.

“Wanneer je de inzet verhoogt, kan je hem niet meer verlagen,” zei hij. “Eenmaal het over ontvoerde meisjes gaat en de film een race tegen de tijd wordt, heb je geen ruimte meer om de personages zoals David, zijn vrouw en zijn zoon uit te diepen.”

Shyamalan maakte ook heel duidelijk dat Glass het laatste deel in de reeks is, zelfs al wordt het een box-office-hit. “Ik bezit de sequel-rechten op bijna al mijn films,” zei hij, “net opdat er geen vervolgen zouden gemaakt worden.”

Een franchise als het Marvel Cinematic Cinematic Universe interesseert hem sowieso niet. “Ik zou niet eens weten hoe je aan een Avengers-achtige film moet maken,” zei hij.

Bron: IndieWire