Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.10.2019

Lucy in the Sky-regisseur Noah Hawley reageert op negatieve recensies

door Vertigo

Noah Hawley, het brein achter de tv-reeksen Fargo en Legion, laat het niet aan zijn hart komen dat zijn eerste langspeler Lucy in the Sky overwegend negatieve recensies krijgt.

“De film is niet voor iedereen,” zegt de regisseur, “ik zou trouwens liever iets maken dat één iemand geweldig vindt dan iets dat iedereen goed vindt.”

Lucy in the Sky is gebaseerd op het verhaal van astronaute Lisa Nowak, herdoopt tot Lucy Cola (Natalie Portman). Nowak werd in 2007 gearresteerd omdat ze de nieuwe vriendin van haar ex probeerde te kidnappen.

“Zo’n verhaal wordt meestal verfilmd als een zwarte komedie zoals I, Tonya of een thriller over iemand die de pedalen verliest,” zegt Hawley. “Ik heb echter een magisch-realistische astronautenfilm gemaakt.”

Volgens Hawley hadden mensen de verkeerde verwachtingen, maar daar heeft hij alle begrip voor. “Als ik een film ga bekijken die mij volledig anders werd voorgesteld dan hij is, ga ik hem ook niet goed vinden,” zegt hij.

Lucy in the Sky neemt het aan de Amerikaanse box-office op tegen Joker en Hawley ziet gelijkenissen tussen de twee films: “Ze gaan allebei over personages wiens psychologische aftakeling eindigt in geweld.”

Tot slot heeft Hawley wel complimenten gekregen voor de manier waarop de film omgaat met seksisme. “Sommige vrouwen hebben mij benaderd en gezegd dat ik de film voor hen gemaakt heb,” zegt hij, “en dat klopt.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: