Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.12.2020

Lucasfilm liet romantische hints The Force Awakens-boekbewerking schrappen

door Vertigo

Auteur Alan Dean Foster schreef de romanversie van Star Wars: The Force Awakens en heeft onthuld dat Lucasfilm hem verplichtte om hints naar een romance tussen Finn (John Boyega) en Rey (Daisy Ridley) te schrappen.

“Bij filmbewerkingen probeer ik altijd om het verhaal waar nodig bij te schroeven,” zegt Foster. “Sommige aanpassingen moest ik schrappen, andere niet.”

“Volgens mij was het vrij duidelijk dat The Force Awakens het begin was van een romance tussen Finn en Rey die in Episode VIII verder zou uitgewerkt worden,” vervolgt hij.

“Dat was echter niet het geval en we weten allemaal waarom,” voegt hij eraan toe, maar gaat er niet dieper op in. Mogelijk vond Lucasfilm het idee van een relatie tussen een zwart en een blank personage in een Star Wars-film te riskant.

Verder zegt Foster dat ook een verwijzing naar een beroemde uitspraak van Han Solo (Harrison Ford) in de originele Star Wars-film de romanversie van The Force Awakens niet heeft gehaald.

“Op een gegeven moment zei Han Solo ‘Don’t get cocky, kid.’ tegen Rey nadat ze een onderdeel van de Millennium Falcon had hersteld,” zegt Foster.

“Ik vond het een leuke manier om Rey te linken aan de eerste Star Wars-film en dacht dat de fans het geweldig zouden vinden,” vervolgt hij. “Ik moest het zinnetje echter schrappen.”

Bron: /Film