Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.11.2019

Lucasfilm-bazin tast in het duister over Star Wars-toekomst

door Vertigo

Over de toekomst van Star Wars op het grote scherm heerst veel onzekerheid. Volgens Lucasfilm-bond Kathleen Kennedy is het alleszins nog even wachten op de geplande film van Marvel Studios-hoofd Kevin Feige.

“Kevin is een grote Star Wars-fan en heeft dat heel duidelijk gemaakt,” zegt ze. “Hij heeft een aantal Spider-Man-films gemaakt met Sony en beseft dat hij afstand kan nemen van wat hij doet met Marvel.”

“Bijgevolg heeft hij ons voorgesteld om een Star Wars-film te maken en dat vonden wij een goed idee,” vervolgt ze. “We zijn echter nog maar net begonnen met praten over de plot en de releasedatum, dus dat zal nog even duren.”

Ook voor de nieuwe Star Wars-trilogie van The Last Jedi-regisseur Rian Johnson zijn er nog geen concrete plannen. “Het is een enorme uitdaging om te bepalen wat er na The Rise of Skywalker komt en we hebben nog niks beslist.”

“We zijn verschillende opties aan het overwegen,” vervolgt ze. “Keren we terug in het verleden of niet? Blijven we in deze melkweg of gaan we naar een andere? Het universum en de mogelijkheden zijn eindeloos. Dat is enerzijds bevrijdend en opwindend, maar anderzijds creĆ«ert het veel druk en onrust.”

De toekomst van Star Wars op het kleine scherm is in elk geval verzekerd. Naast The Mandalorian staan er ook reeksen rond Obi-Wan Kenobi en het Rogue One-personage Cassian Andor gepland voor Disney+.

Bron: The Playlist