Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.08.2020

Lucasfilm-bazin openhartig over Star Wars-toekomst

door Vertigo

De volgende Star Wars-film staat pas gepland voor 2023 en ondertussen denkt Lucasfilm na over de toekomst van de franchise. “We moeten een stap terugzetten, absorberen wat George Lucas heeft gecreëerd en een richting bepalen,” zegt bazin Kathleen Kennedy.

Daarnaast zit de studio samen met tal van kanshebbers om een Star Wars-film te maken of erin mee te spelen. “Veel filmmakers zijn beïnvloed door Star Wars en dit is een fantastische kans om een idee te krijgen van wie erbij betrokken wil zijn,” zegt Kennedy.

Ze voegt toe dat Lucasfilm vooral naar vrouwelijke regisseurs op zoek is en vindt het jammer dat Marvel Studios Nia DaCosta (Candyman) strikte voor Captain Marvel 2. “Ik had ook mijn oog op haar laten vallen,” zegt Kennedy. “Ze heeft enorm veel talent.”

Verder denkt Kennedy dat tv een goede kweekwijver is voor nieuw talent omdat er veel series worden gemaakt met special effects en grotere budgetten. “Zo krijgen mensen de kans om de overstap te maken naar dure blockbusters,” zegt ze.

Kennedy werd bazin van Lucasfilm nadat het bedrijf aan Disney werd verkocht en zegt dat George Lucas reeds met Mark Hamill, Carrie Fisher en Harrison Ford had gepraat over een comeback.

“Hij was altijd al van plan om negen films te maken en ging er eindelijk aan beginnen,” zegt Kennedy. “Daarom hebben we ons van in het begin toegespitst op de afwerking van de Skywalker-saga.”

Bron: The Playlist, The Playlist