Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.09.2018

Lucas Hedges openhartig over zijn geaardheid

door Vertigo

In Joel Edgertons Boy Erased speelt Lucas Hedges (Lady Bird) een jongen die gedwongen wordt om in therapie te gaan voor zijn homoseksualiteit. In het echte leven wil Hedges geen label.

“Als acteur wordt je verwacht om je op een bepaalde manier te identificeren,” zei Hedges. “Zo zit ik niet in elkaar. Ik heb het gevoel dat ik onder druk word gezet om ergens voor uit te komen. Ik doe dat echter liever in mijn werk, omdat ik niet weet hoe ik dat daarbuiten moet doen.”

Hedges vertelde hoe hij zich op jonge leeftijd reeds aangetrokken voelde tot mannen. “Ik ben het deze rol verschuldigd om zo eerlijk mogelijk te zijn,” zei hij. “Toen ik jong was, had ik gevoelens voor mijn beste kameraden. Dat bleef zo in de middelbare school. Hoewel ik mij overwegend aangetrokken voelde tot vrouwen, heb ik altijd beseft dat ik niet honderd procent straight ben.”

Gelukkig kon de acteur rekenen op de steun van zijn moeder en één van zijn leraars, die hem leerde dat seksualiteit geen zwart-witbegrip is. “Ik was beschaamd dat ik noch het een, noch het ander was,” zei de acteur. “Ik bevind mij ergens op die schaal, maar ik ben niet hetero-, niet homo- en niet biseksueel.”

Bron: IndieWire