Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.09.2020

Luca Guadagnino reageert op kritiek op gebrek aan mannelijk naakt in Call Me by Your Name

door Vertigo

Luca Guadagnino heeft gereageerd op de kritiek van Call Me by Your Name-scenarist James Ivory dat er geen mannelijk naakt te zien is in de film.

“Wie vertrouwd is met mijn oeuvre weet dat ik naaktscènes niet uit de weg ga,” zegt Guadagnino. “James’ kritiek was naast de kwestie. Ik vond namelijk niet dat mannelijk naakt nodig was in Call Me by Your Name.”

“Misschien was dat in zijn script wel het geval, maar ik heb het herwerkt samen met mijn monteur,” vervolgt hij. “James’ versie van de film hebben we helaas niet gezien. Ik denk eerlijk gezegd dat James niet helemaal begreep waar ik met de film naartoe wilde.”

Verder heeft Guadagnino de casting van de hetero-acteurs Timothée Chalamet en Armie Hammer als homopersonages verdedigd. “Ik heb het recht niet om te beslissen of acteurs hetero zijn of niet,” zegt hij. “Hoe kan ik nu weten hoe ze zichzelf zien?”

“Armie is een heteroman met een vrouw en kinderen en je kunt hetzelfde zeggen van Timothée,” vervolgt hij. “Ik heb hen echter niet gevraagd om een eed af te leggen over hun geaardheid, identiteit en verlangens voordat ik hen heb gecast.”

“Als ik enkel homo’s had moeten casten, had ik niemand kunnen casten. Ik kon niet zomaar een homo casten als Oliver, maar moest op zoek gaan naar de juiste persoon om Oliver te vertolken. De ene homo is namelijk de andere niet.”

“Bovendien is de schoonheid van de acteerkunst de mogelijkheid om iemand nieuws te creëren en te worden,” voegt Guadagnino eraan toe.

Bron: IndieWire