Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.10.2019

Luc Besson reageert op heropening verkrachtingszaak

door Vertigo

Actrice Sand Van Roy heeft gevraagd om de verkrachtingszaak tegen haar Valerian and the City of a Thousand Planet-regisseur Luc Besson opnieuw te openen nadat ze eerder dit jaar werd gesloten.

Besson heeft gereageerd dat hij en Van Roy jarenlang een liefdevolle affaire hadden en dat de beschuldigingen uit het niks komen. Hij voegt eraan toe dat hij in therapie is en nu pas beseft hoeveel leed hij zijn familie heeft aangedaan.

“Nu is het mij duidelijk dat ik door de scheiding van mijn ouders, verblijf op de kostschool en gebrek aan liefde en affectie altijd dacht dat ik iets ontbrak en het ergens anders beter zou zijn,” zegt hij. “Die fout maak ik niet meer.”

De regisseur wordt echter door nog enkele vrouwen beticht van ongewenste intimiteiten. “Ik herken mezelf niet in de aantijgingen,” zegt hij.

“Als ik iemand ongemakkelijk heb gemaakt met een knuffel of zo, wil ik mij daarvoor verontschuldigen,” vervolgt hij. “Dat was nooit mijn bedoeling. Ik ben een gevoelige jongen en op de set gaat het er vaak emotioneel aan toe.”

Volgens Besson wordt hij elke dag door vijf vrouwen gevraagd om iets te doen na het werk, maar gaat hij er nooit op in. Verder is hij een grote voorstander van de #MeToo-beweging.

“We moeten niet solidair zijn met mannen die  zich slecht gedragen, maar enkel met vrouwen,” zegt hij. “Mannen moeten dat begrijpen.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: