Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.12.2014

Love, Rosie

door Vertigo

“Wat filmmakers in het romcom-genre kunnen, dat kan ik ook,” moet Christian Ditter, regisseur van de tekenfilmhit Wickie De Viking en de Schat van de Goden, gedacht hebben. Gelijk krijgt hij, want dit is een zeemzoete romantische komedie met de The Hunger Games-bink Sam Claflin en Mirror, Mirror-actrice Lily Collins in de hoofdrollen.

Inspiratiebron is Cecelia Aherns bestseller Where Rainbows End. Bij echte romantici zou er al een belletje moeten rinkelen vanwege een andere verfilmde klassieker uit haar oeuvre, PS: I Love YouDe film tekent een gelaagd portret van de complexe band tussen jeugdvrienden Alex en Rosie. Al vanaf hun kindertijd zijn de twee onafscheidelijk, maar wanneer hun platonische liefdesband plots trans-Atlantisch wordt, moet hun unieke relatie heel wat woelige watertjes doorstaan.

Thematisch zijn er inderdaad gelijkenissen met Friends With Benefits en No Strings Attached, maar deze subgenrenoot lijdt minder onder de clichés. Het eindresultaat is dan ook verre van een flauwe romantische komedie en kan dankzij de aanwezige humor ook de minder romantische zieltjes bekoren. Bovendien tovert Lily Collins — ondanks haar jeugdige présence — na een grote tijdssprong toch een geloofwaardige, volwassen Rosie tevoorschijn.

>>KLAP
Deze typisch romcom treedt in de voetsporen van de klassieker der klassiekers – When Harry met Sally – en verkent het vertrouwde chick flick-thema ‘kunnen mannen en vrouwen gewoon vrienden zijn?’ Met een verrassend veelzijdige Lily Collins in de hoofdrol.

Regie Christian Ditter
Cast Lily Collins, Sam Claflin
Speelduur 1u42
Vanaf 17 december in de bioscoop

@Bvalkenborghs