Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.03.2016

Louis Theroux opent Docville 2016

door Jimmy Van der Velde

In 2012 was de bekende Britse documentairemaker Louis Theroux al eens te gast op Docville en dit jaar komt hij terug! En daar is een goede reden voor: Theroux, die wereldfaam verwierf als televisiemaker, werkte recent zijn eerste bioscoopdocumentaire af. My Scientology Movie gaat in Belgische première op vrijdag 29 april op de openingsavond van de twaalfde editie van het docufestival.

Louis Theroux en regisseur John Dower komen de film hoogst persoonlijk inleiden en nabespreken. Een dag later, zaterdag 30 april, heeft u nogmaals de kans Theroux in levende lijve te ontmoeten, wanneer hij in een mastertalk vertelt over het tot stand komen van deze bijzondere productie.

In My Scientology Movie gaat Louis Theroux op zoek naar de mensen en structuren achter Scientology. Dat de organisatie Theroux flink tegenwerkt, houdt hem niet tegen. Met de hulp van ex-leden en door middel van een reeks re-enactments, probeert Theroux inzicht te krijgen in de psychologie en de technieken waarvan de organisatie gebruik maakt. Het wordt allemaal nog een flink stuk surrealistischer wanneer Theroux ontdekt dat Scientology ook een film aan het maken is… over hém.

Met deze klepper van formaat wordt het startschot gegeven van een nieuwe editie van Docville. Het festival presenteert ook dit jaar een brede selectie van de strafste nieuwe documentaires van het moment: om en bij 100 nieuwe titels passeren de revue en worden omkaderd door inleidingen, nagesprekken, debatten en ontmoetingen met de makers.

Tickets voor de Belgische première van My Scientology Movie en/of de mastertalk van Louis Theroux, maar ook voor alle andere voorstellingen en evenementen, zijn pas beschikbaar van zodra het hele programma publiek wordt gemaakt, eind maart.

My Scientology Movie wordt op 11 mei door Dalton Distribution uitgebracht in de Belgische bioscopen.

Bron: Fonk