Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.12.2019

Little Women-producente verklaart magere awards-erkenning

door Vertigo

Hoewel Greta Gerwigs Little Women lovende kritieken krijgt, wist de film maar twee nominaties voor de Golden Globes en geen voor de Screen Actors Guild Awards in de wacht te slepen.

Volgens producente Amy Pascal hebben de mannelijke leden van de Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globes, en de Screen Actors Guild geen rekening gehouden met Little Women.

“Ze zijn onbewust bevooroordeeld,” zegt ze. “Ik denk niet dat ze de film met kwaadaardige bedoelingen links laten liggen, maar denk ook niet dat ze massaal zijn komen opdagen naar de Golden Globes- en SAG-vertoningen. Ik ben ook niet zeker of ze hun screeners hebben bekeken.”

Het publiek tijdens de Little Women-voorstellingen zou voor bijna twee derde uit vrouwen hebben bestaan. Naar de Golden Globes-vertoningen van het niet genomineerde Queen & Slim kwam er volgens regisseuse Melina Matsoukas bijna niemand van de HFPA.

“Ook Queen & Slim is het slachtoffer van vooroordelen, maar dan van een andere aard,” zegt Pascal over de Afro-Amerikaanse film. “De kiezers vinden bepaalde soorten verhalen belangrijk en andere minder belangrijk. Als je Little Women, Queen & Slim of Lulu Wangs The Farewell bekijkt, besef je echter dat het stuk voor stuk verhalen voor ons allemaal zijn.”

Bron: The Playlist