Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.01.2020

Little Mermaid- & Aladdin-regisseur openhartig over live-actionremakes

door Vertigo

John Musker regisseerde samen met Ron Clements de Disney-animatiefilms The Little Mermaid, Aladdin, Hercules, The Princess and the Frog en Moana en heeft gereageerd op de recente golf aan live-actionremakes.

“Ik zou graag hebben dat er nieuwe technieken worden uitgeprobeerd in animatiefilms,” zegt hij. “Het medium biedt mogelijkheden voor allerlei soorten verhalen en ik hoop dat ze de komende jaren verteld worden.”

“De live-actionremakes vind ik verbijsterend,” vervolgt hij. “Volgens mij zijn de succesvolste ironisch genoeg degene die het bronmateriaal het meeste herinterpreteren zoals Maleficent.”

Musker is een fan van Jon Favreau, maar niet van zijn The Lion King-remake. “De film raakte mij niet dankzij de slaafse trouw aan het origineel en de uitdrukkingsloze animatie,” zegt Musker.”

“Ik zou graag originele films zien,” vervolgt hij. “Sowieso vind ik niet dat sprookjes zich lenen tot sequels of remakes. Aan de andere kant heeft Frozen II net meer dan één miljard dollar opgebracht, dus weet ik veel.”

Bron: /Film