Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.12.2017

Lionsgate schrapt John Travolta-gangsterfilm net voor release, acteur ontkent alles

door Vertigo

Het gaat niet goed met Gotti, de misdaadfilm met John Travolta als de maffiabaas uit de titel. De film kende een woelige productieperiode en ook de distributie loopt niet van een leien dakje. Distributeur Lionsgate zou zich tien dagen voor de release immers hebben teruggetrokken uit het project.

Travolta ontkent echter dat de distributeur de film liet vallen: “Dit is net geen fake news. Lionsgate was van plan om de film slechts in een beperkt aantal zalen uit te brengen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar mensen die het geld hadden om hem te kopen en het beter te doen.”

De acteur vond met Edward Wilson een kapitaalkrachtige partner die eerder al Woody Allens Wonder Wheel en Cafe Society produceerde. “Hij is een fan van mij en van Gotti’s verhaal. Ik liet hem de film zien, waarop hij hem kocht. Dat is de simpele verklaring voor deze situatie. Zij hebben de film niet laten vallen, wij hebben hem gekocht.”

Hoe dan ook, de filmmakers en Wilson moeten nu op zoek naar een nieuwe distributeur. De release is alvast uitgesteld tot 2018.

Het waargebeurde verhaal van de gangster John Gotti werd geregisseerd door Entourage-ster Kevin Connolly. De productie startte al in de zomer van 2016, maar werd geteisterd door financiële problemen.

Bron: IndieWire