Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.07.2019

Linda Hamilton openhartig over Terminator-comeback

door Vertigo

Actrice Linda Hamilton maakt na James Camerons The Terminator en Terminator 2: Judgment Day een comeback als Sarah Connor in Tim Millers Terminator: Dark Fate, een rechtstreekse sequel op de eerste twee films in de reeks. Ze heeft echter lang over haar deelname getwijfeld.

James Cameron treedt ditmaal op als coscenarist en producent en stelde het project voor aan Hamilton. “Ik heb er een paar weken over gedaan om te beslissen of ik iets nieuws kon bijdragen,” zei ze. “Aangezien het verhaal zich zoveel jaar later afspeelt, kreeg ik echter de kans om te tonen hoe Sarah is veranderd.”

“Ze is helemaal alleen,” vervolgde ze, “en heeft geen missie of team meer, enkel nog wraakgevoelens. Daardoor is ze onvoorspelbaarder dan ooit en moet ze terug op zoek naar haar menselijkheid.”

Hamilton bereidde zich een jaar lang mentaal en fysiek voor op de rol. “Ik heb heel hard getraind en geoefend op Sarahs manier van lopen,” zei ze. “Daarnaast heb ik stilgestaan bij haar verdriet.”

“Bij de aanvang van de opnames was ik er klaar voor, maar tijdens de voorbereiding voelde ik mij overweldigd door mijn plichtsgevoel en liefde voor het personage,” vervolgde ze. “Ik wilde het verleden in ere houden en iets nieuws creëren voor de toekomst.”

Tot slot beloofde Hamilton dat de nieuwe film terug als de eerste twee zal aanvoelen. “Sinds Judgment Day ontbrak het de sequels aan karakter,” zei Hamilton. “De actiescènes werden groter en groter, maar je had geen band met de personages. Met Terminator: Dark Fate keren we een beetje terug naar de roots en proberen we niet per se met de gigantische Marvel-films te concurreren.”

Bron: Dark Horizons, EW