Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.06.2020

Lilly Wachowski onthult waarom ze niet terugkeerde voor The Matrix 4

door Vertigo

Voor de vierde Matrix-film staat Lana Wachowski zonder haar zus Lily achter de camera. Lily Wachowski keerde het Hollywoodstudiosysteem namelijk de rug toe omdat ze haar buik ervan vol had.

“Ik ben aan de slag gegaan in Hollywood voordat de raad van bestuur en de marketeers zich met films begonnen te bemoeien,” zegt Lily.

“Uiteindelijk keken al die mensen en instellingen mee over je schouder terwijl je aan het schrijven, draaien of monteren was,” vervolgt ze. “Dat zorgde bij mij voor spanningen. Op een gegeven moment bereikte ik een breekpunt en moest ik een stap terugzetten.”

“De Matrix-trilogie is ontstaan uit woede tegenover het kapitalisme, de bedrijfsstructuur en vormen van onderdrukking,” voegt ze eraan toe. “Ik was razend omdat ik mijzelf onderdrukte en mij forceerde om niet uit de kast te komen.”

Lilly Wachowski noemt zichzelf een trotse transgendervrouw en wil meer LGBTQ+-verhalen vertellen en meer kansen creëren voor queer en transseksuele acteurs. Zo schreef ze onlangs mee aan de queer reeks Work in Progress.

Bron: Dark Horizons