Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.01.2022

Licorice Pizza-actrice Alana Haim onthult verleden met Paul Thomas Anderson

door Vertigo

Licorice Pizza-actrice Alana Haim werkte eerder samen met Paul Thomas Anderson aan meerdere videoclips van Haim, de band die ze samen met haar zussen Este en Danielle oprichtte. Daarvoor waren Alana en Anderson echter ook al aan elkaar gelinkt. Haar moeder Donna was namelijk Andersons kunstlerares op de lagere school.

“Telkens een van Pauls films op tv te zien was, zei mijn moeder: ‘Ik heb nog les aan hem gegeven.'” zegt Alana in Variety’s Award Circuit Podcast “Mijn zussen en ik reageerden altijd: ‘Wat zeg je nu? Dat kan toch niet!’ Mijn moeder is geen leugenaar, maar het leek zo onwaarschijnlijk.”

Nadat de Haim-zussen met Anderson begonnen samen te werken, liet een van hen op een gegeven moment vallen dat hun moeder zijn lerares was. De regisseur zei dat hij de link nog niet had gelegd, maar niet verrast was omdat hij voelde dat hij en de band op een of andere manier met elkaar verbonden waren.

“Het universum zit vreemd in elkaar,” zegt Alana. “Ik had echt het gevoel dat we mijn hele leven om elkaar heen draaiden, zelfs voordat we elkaar ontmoetten.”

De actrice voegt eraan toe dat ze voor Licorice Pizza ook al een verleden had met haar tegenspeler Cooper Hoffman, de zoon van Philip Seymour Hoffman. Alana en haar zussen pasten namelijk ooit op Cooper.

“Hij heeft er een hekel aan dat ik het woord ‘babysitten’ gebruik omdat hij toen 13 was en geen babysitter nodig had,” zegt Alana. Zij en haar zussen waren net als Cooper op bezoek bij Anderson, die toen Phantom Thread aan het monteren was.

Op een gegeven moment moest Anderson ervandoor en vroeg hij aan de zussen om op Cooper te passen. “Hij was heel charmant voor een 13-jarige,” zegt Alana.

Bron: Variety