Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.01.2019

Liam Neeson blikt hilarisch terug op Taken-succes

door Vertigo

Taken heeft van Liam Neeson een soort actieheld gemaakt, maar volgens hem was dat per ongeluk. “Ik wou niet per se in actiefilms meedoen,” zei hij. “Het leek mij gewoon leuk om met stuntmannen om te gaan en kerels in elkaar te slaan. Ik dacht dat de film geen bioscooprelease zou krijgen en vond dat eigenlijk niet erg.”

“Plots begon men mij scripts voor actiefilms op te sturen waarin de leeftijd van het hoofdpersonage oorspronkelijk 37 was, maar vervangen werd door ‘ eind de 40, begin de 50’,” vervolgde hij. “Ik voel mij bevoorrecht en een beetje schuldig. Mijn tegenspelers in vechtscènes zijn half zo jong en dat vind ik hilarisch. Aan de ene kant is het heel onnozel en aan de andere kant ontzettend leuk.”

Enkele van Neesons actiefilms draaien rond specifieke voertuigen. Zo speelt Non-Stop zich af in een vliegtuig en The Commuter in een trein. Voor zijn nieuwe film Cold Pursuit kroop Neeson in de huid van een sneeuwploegchaffeur, maar hij heeft ook zelf ideeën.

“Het wordt tijd dat er zich eens eentje in een auto afspeelt, niet?” zei Neeson. “Mijn personage zou een gezinswagen kunnen gebruiken als een Uber-taxi om extra geld te verdienen. Vervolgens gebeurt er iets en in de sequel probeert hij daarvan afstand te nemen. Hij last een pauze in vanwege zijn zenuwinzinking en wordt betaald om op cruise te gaan. Eenmaal hij zich terug goed voelt, gebeurt er weer iets.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: