Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.11.2020

LGBTQ-drama met Mark Wahlberg wordt herwerkt na slechte Toronto-ontvangst

door Vertigo

Nadat de film overwegend negatief werd onthaald op het Toronto International Film Festival werd Joe Bell, voorheen Good Joe Bell, met Mark Wahlberg herwerkt voor zijn Amerikaanse bioscooprelease op 19 februari volgend jaar.

De film van Reinaldo Marcus Green (Monsters and Men) vertelt het waargebeurde verhaal van Joe Bell (Wahlberg), een man die door de Verenigde Staten wandelde om pesten aan de kaak te stellen nadat zijn homoseksuele tienerzoon zich van het leven beroofde.

Volgens Mark Gill, de CEO van Joe Bell-distributeur Solstice Studios, was de versie die in Toronto werd vertoond veelbelovend, maar heeft de film nu zijn volledige potentieel bereikt.

Gill voegt eraan toe dat er een nummer van Diane Warren aan de eindgeneriek werd toegevoegd. Warren kreeg al elf Oscarnominaties, waaronder in 2019 voor I’ll Fight uit de docu RBG en in 2020 voor I’m Standing with You uit het drama Breakthrough.

Verder zegt Wahlberg dat hij zich persoonlijk verbonden voelt met Joe Bell. “Hij begreep bepaalde dingen niet tot hij er als vader mee werd geconfronteerd,” zegt Wahlberg. “Als ouder weet ik hoe vaderschap een man kan veranderen.”

Joe Bell toont hoe een aantal kleine stappen samen een groot verschil kunnen maken voor de mensen in de VS die moeten weten dat ze geliefd en aanvaard zijn,” vervolgt hij.

Bron: The Playlist

Lees meer over: