Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.01.2022

Leonardo DiCaprio mengt zich in bioscoop-versus-streamingdebat

door Vertigo

Leonardo DiCaprio, die momenteel te zien is in Adam McKays Netflix-film Don’t Look Up en binnenkort in Martin Scorsese’s Apple TV+-film Killers of the Flower Moon, heeft zich in het bioscoop-versus-streamingdebat gemengd.

“Beide hebben hun voor- en nadelen,” zegt hij. “Enerzijds vind ik dat veel interessante documentaires, miniseries en indiefilms gefinancierd worden door streamingdiensten. Anderzijds vraag ik me af hoeveel mensen er naar de bioscoop gaan om niet naar grote franchisefilms te kijken.”

“De toekomst is heel onzeker,” vervolgt hij. “Zelf ben ik een enorme voorstander van de bioscoopervaring. Op het einde van de rit is film een kunstvorm en het gevoel van een donkere zaal binnen te stappen met het idee dat je mogelijk iets compleet unieks gaat beleven en je twee uur op een verhaal te focussen is onvervangbaar.”

“Het lijkt erop dat enkel nog grote studiofilms bioscoopreleases zullen krijgen, maar aan de andere kant worden er veel boeiende projecten gemaakt die 10 of 15 jaar geleden geen financiering zouden hebben gevonden,” voegt hij eraan toe.

DiCaprio hoopt in elk geval dat Killers of the Flower Moon niet alleen op Apple TV+ zal te zien zijn, maar ook een bioscooprelease krijgt. “Ik wil in de mate van het mogelijke films maken die ik en anderen in een bioscoop kunnen gaan bekijken,” zegt hij. “Dat is met sommige films echter veel moeilijker tegenwoordig.”

Bron: The Playlist