Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.08.2018

Legendarische naaktscène Marilyn Monroe teruggevonden

door Vertigo

Tijdens research voor zijn boek Marilyn Monroe: The Private Life of a Public Icon stootte auteur Charles Casillo op een naaktscène van de iconische actrice in John Hustons The Misfits uit 1961, de laatste film voor haar dood. Frank Taylor, de producent van de film, heeft de scène bijgehouden en nagelaten aan zijn zoon Curtice.

Huston vond indertijd dat de scène te gratuit was en knipte ze daarom uit de film met onder meer ook Clark Gable en Montgomery Clift. “Ongebruikte opnames werden vaak vernietigd,” zei Curtice Taylor. “Frank Taylor vond echter dat de scène te belangrijk en grensverleggend was en heeft ze bewaard.”

“Als je het script van The Misfits leest, staat er niks in over naaktheid,” vervolgde hij. “Toen ze de scène speelde was iedereen op set in shock. Huston zuchtte en zei ‘Schatje, ik heb ze al eens gezien.’ Gable en anderen wilden dat het moment erin bleef, maar Huston vond het overbodig.”

De scène had de geschiedenis kunnen ingaan als de eerste keer dat een actrice naakt verscheen in een grote Hollywood-productie.

Bron: IndieWire