Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.08.2021

Legendarische effectenstudio Weta onthult hoe retrolook The Green Knight tot stand kwam

door Vertigo

Het visuele effecten-bedrijf Weta Digital, bekend van onder meer Peter Jacksons The Lord of the Rings-trilogie, heeft onthuld dat regisseur David Lowery voor The Green Knight een retrolook op het oog had.

Lowery wilde dat de omgevingen eruitzagen alsof ze met matte paintings of geschilderde achtergronden tot stand waren gekomen en liet zich inspireren door de films Dracula uit 1931 en Bram Stoker’s Dracula van Francis Ford Coppola.

“We hebben de stad en de kastelen in de film uitgebreid met CGI, maar zorgden er telkens voor dat ze op matte paintings leken,” zegt VFX-supervisor Eric Saindon van Weta.

“Het was leuk om de film er te doen uitzien alsof hij 30 jaar geleden uitkwam, toen je nog geen volledige stad kon vervangen door een CGI-versie,” vervolgt hij.

Voor de scène waarin het hoofdpersonage Gawain (Dev Patel) een groep naakte reuzinnen ontmoet, werden de actrices eerst één voor één vanuit elke hoek gefilmd tegen een green screen.

Saindon legt uit dat er aan 90 frames per seconde werd gedraaid om een slow motion-effect te creëren. Vervolgens werd de footage gecombineerd met luchtbeelden van een bergvallei in Nieuw-Zeeland.

“David liet ons toe om de performances te gebruiken die het beste pasten en achteraf hebben we alles nog eens verfijnd,” zegt Saindon. “Er kwam geen CGI aan te pas. We combineerden enkel verschillende omgevingen.”

Bron: IndieWire