Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.02.2021

Leerlingen krijgen schadevergoeding na vertoning Faces of Death tijdens wiskundeles

door Vertigo

In de jaren tachtig spanden leerlingen Diane Feese en Sherry Forget een rechtszaak aan tegen de Escondido High School in Californië nadat hun wiskundeleraar Bart Schwarz hen verplichtte om naar fragmenten van de horrorfilm Faces of Death te kijken.

Nu hebben Feese en Forget een minnelijke schikking getroffen met de school, waarbij ze een schadevervoeding van respectievelijk 57.500 en 42.500 dollar krijgen.

Schwarz vertoonde fragmenten uit Faces of Death, een mocku-/documentaire waarin sterfscènes van mensen en dieren te zien zijn, als tijdverdrijf na de eindexamens in juni 1985.

Feese en Forget noemen het een traumatische ervaring. Hoewel ze naar eigen zeggen hun ogen sloten tijdens de film, konden ze het geluid en de reacties van hun klasgenoten namelijk niet negeren.

Na het incident werd Schwarz vijftien dagen geschorst, maar ondertussen geeft hij nog steeds les aan de Escondido High School. George Reed, de voorzitter van de ouderraad, heeft zijn acties veroordeeld.

“Ik gruwel van het idee dat een leerling, per ongeluk of met opzet, aan Faces of Death wordt blootgesteld,” zegt Reed. “De film had niets met Schwarz’ les te maken en het was totaal ongerechtvaardigd om hem te vertonen.”

Bron: LA Times

Lees meer over: