Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.11.2019

Le Mans ’66 racet naar top Amerikaanse box-office, Charlie’s Angels flopt

door Vertigo

Le Mans ’66 heeft de Amerikaanse box-office veroverd met een openingsweekend van 31 miljoen dollar. Globaal staat de teller op 52,4 miljoen dollar.

Dat is een opsteker voor 20th Century Fox. Sinds de overname door Disney schreef de studio namelijk een reeks flops zoals Dark Phoenix en Terminator: Dark Fate op zijn naam.

Voor de Charlie’s Angels-reboot is er minder goed nieuws. De film moet Midway (8,75 miljoen dollar) aan zich laten voorbijgaan en komt binnen op drie met 8,6 miljoen dollar. In totaal bracht hij 27,9 miljoen dollar op.

Bovendien doet Charlie’s Angels het amper beter dan de brandweerkomedie Playing With Fire. Die zakt naar vier met 8,55 miljoen dollar.

Last Christmas sluit de top vijf af met 6,7 miljoen dollar en Doctor Sleep zakt van de tweede naar de zesde plaats met 6,2 miljoen dollar.

Tot slot steekt Joker met een totaal van 1,017 miljard dollar The Dark Knight (1,004 miljard dollar) voorbij en wordt de op 42 na succesvolste film aller tijden.

Joker is één van drie films die de kaap van 1 miljard dollar haalde zonder Chinese bioscooprelease. De andere twee zijn The Dark Knight en Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest.

Bron: THR