Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.07.2014

The Last of Us-verfilming officieel aangekondigd

door Jimmy Van der Velde

Tijdens een panel op San Diego Comic-Con kondigde Evil Dead-brein Sam Raimi aan dat hij als producent optreedt van de gameverfilming The Last of Us. Het gelijknamige spel werd vorig jaar onthaald als een van de beste games van 2013 en deed zowel spelers als critici versteld staan. Filmplannen konden dan ook niet lang op zich laten wachten.

Dat er een verfilming op stapel staat is al iets langer bekend, maar Raimi en de ontwikkelaar van het spel maakten het nieuws tijdens het panel officieel. Beiden deelden mee dat ze het spel zo getrouw mogelijk naar het witte doek willen vertalen. In het horror-survivalspel The Last of Us kruip je in de huid van Joel en Ellie, een man en een tienermeisje die trachten te overleven nadat een catastrofale zombie-apocalyps heeft plaatsgevonden. Het spel kenmerkt zich vooral door de emotionele band tussen Ellie en Joel en het dramatisch narratief. Raimi wil die elementen zeker behouden in de film.

Wie de hoofdrollen gaat vertolken is nog niet bekend, maar de makers hebben wel interesse inĀ Game of Thrones-actrice Maisie Williams voor de rol van de jonge Ellie. Sam Raimi zal de film waarschijnlijk niet regisseren.

The Last of Us is niet het enige spel van gameontwikkelaar Naughty Dog dat verfilmd wordt. In de zomer van 2016 komt Seth Gordons verfilming van het Indiana Jones-achtige actiespel Uncharted in de zalen.

 

Bron: The Wrap

@TheJimeister