Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.02.2020

Last Christmas-regisseur Paul Feig openhartig over spoilers in de media

door Vertigo

Spoileralarm!

Nog voor de film in de zalen kwam, hadden sommigen de plotwendingen van de romcom Last Christmas tot grote ergernis van regisseur Paul Feig al geraden aan de hand van de trailers.

De film draait rond de geliefden Kate en Tom (Emilia Clarke en Henry Golding). Tom blijkt echter een geest te zijn. Bovendien gaf hij in navolging van het George Michael-nummer waar de titel van de film naar verwijst letterlijk zijn hart aan Kate als orgaandonor.

“Ik vond het niet frustrerend dat mensen de twist probeerden te raden, maar dat de media fantheorieën, waarvan sommige correct waren, publiceerden als spoilers,” zegt Feig. “Dat heb ik nog nooit meegemaakt.”

“Toen Knives Out uitkwam, probeerde niemand te raden wie de moordenaar was,” vervolgt hij. “Ik begreep dus niet waarom het wel gebeurde met een romcom.”

Eén van de dingen waaruit men kon afleiden hoe de vork in de steel zat, was dat Kate ziek is. Feig had dat liever niet onthuld in de trailer, maar uit tests bleek dat het publiek door dat detail positiever reageerde op de marketing.

“Bij sommige films heb ik bewust dingen weggelaten uit de trailer, ook al zouden ze misschien meer bezoekers lokken,” zegt Feig. “Dan loop je echter het risico dat er niet genoeg mensen komen kijken. Dat is de afweging die je bij een commerciële film moet maken.”

Bron: IndieWire