Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.09.2021

Lana Wachowski onthult waarom ze Neo en Trinity terugbracht in The Matrix Ressurections

door Vertigo

Lana Wachowski heeft uitgelegd waarom ze Neo (Keanu Reeves) en Trinity (Carrie-Anne Moss) terugbracht in The Matrix Resurrections. Beide personages sterven in The Matrix Revolutions, maar de regisseuse wekte hen weer tot leven na de dood van haar ouders.

“Mijn vader overleed en kort daarna een vriend en mijn moeder,” zegt Wachowski. “Ik wist niet goed hoe ik dat soort verlies moest verwerken omdat ik het nog nooit van zo dichtbij had meegemaakt. Ik wist dat ze gingen sterven, maar toch had ik het er heel moeilijk mee.”

“Op een nacht was ik aan het huilen, kon ik niet slapen en bedacht ik het verhaal van The Matrix Resurrections,” vervolgt ze. “Ik kon mijn ouders niet terugkrijgen, maar plots had ik Neo en Trinity terug, wellicht de twee belangrijkste personages in mijn leven.”

Wachowski voelde zich meteen getroost. “Het was heel eenvoudig: ik wekte hen weer tot leven en voelde me beter,” zegt ze. “Dat is de kracht van kunst en verhalen: ze troosten ons.”

Eerder zei Lilly Wachowski, die samen met Lana de originele Matrix-trilogie regisseerde, dat ze de fourquel links liet liggen net omdat ze door de dood van haar ouders geen oude paden wilde bewandelen.

Bron: IndieWire