Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.04.2021

Lagen Gal Gadot en Joss Whedon stevig in de clinch op Justice League-set?

door Vertigo

Eind 2020 zei Wonder Woman-actrice Gal Gadot dat haar samenwerking met regisseur Joss Whedon aan Justice League ‘niet al te best’ was en nu wordt bericht dat het er achter de schermen stevig aan toeging.

In een stuk over de beschuldigingen van Justice League-acteur Ray Fisher tegen Whedon schrijft de entertainmentnieuwssite The Hollywood Reporter dat de regisseur en Gadot in de clinch lagen omdat ze ontevreden was over zijn herwerking van het script.

Gadot vond onder meer dat haar personage agressiever was dan in Wonder Woman en dat haar verschijning in Justice League consistent met andere films in het DC-universum moest zijn.

Op een bepaald moment zou Whedon Gadot gepusht hebben om dialogen op te nemen die haar niet bevielen. De regisseur zou daarbij haar verdere carrière bedreigd hebben en minachtend over Wonder Woman-regisseuse Patty Jenkins hebben gesproken.

Volgens een medewerker van Justice League zou Whedon na een van zijn ruzies met Gadot gepocht hebben dat hij de actrice op haar plaats had gezet.

Whedon zou gezegd hebben dat hij de schrijver was en Gadot haar mond moest houden. Verder zou hij ook gedreigd hebben dat hij haar in de film belachelijk zou doen overkomen.

Naar verluidt trokken Gadot en Jenkins uiteindelijk tegen Whedon ten strijde en zaten ze met de toenmalige Warner-CEO Kevin Tsujihara samen. “Ik had problemen met Joss Whedon en Warner heeft tijdig ingegrepen,” reageert Gadot.

Verder heeft Fisher meer details over zijn beschuldigingen tegen Whedon en Justice League-producent Geoff Johns onthuld. Zo zou Johns hebben gezegd dat Fishers personage Cyborg niet genoeg lachte in de film en als een ‘kwade zwarte man’ overkwam.

Bijgevolg zou Johns hebben gesuggereerd dat Fisher het personage niet als het monster van Frankenstein maar als de goedaardige Quasimodo uit The Hunchback of the Notre Dame zou spelen.

Fisher vond echter dat Cyborg een soort moderne Frankenstein was. “Ik was niet van plan om hem als een joviale conciërge van een kathedraal te spelen,” zegt de acteur.

Later botste Fisher opnieuw met Johns omdat de producent wilde dat Cyborg in de film zijn catchphrase ‘booyah‘ uit de animatiereeks Teen Titans gebruikte.

Fisher zegt dat hij moest denken aan catchphrases van zwarte personages uit sitcoms zoals ‘Whatchoo talkin’ ‘bout, Willis?’ uit Diff’rent Strokes en ‘Dy-no-mite!’ uit Good Times.

“Geen enkel ander personage in Justice League had een catchphrase,” zegt Fisher. “Het leek me vreemd dat enkel het zwarte personage er één had.”

Bron: IndieWire