Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.12.2021

Lady Gaga had mentale zorg nodig op House of Gucci-set door methodacting

door Vertigo

Lady Gaga zei eerder dat haar methodacting voor Ridley Scotts House of Gucci, waarvoor ze putte uit persoonlijke trauma’s zoals haar verkrachting op 19-jarige leeftijd, een psychologische tol eiste. Nu zegt de actrice dat ze mentale zorg nodig had op de set.

“Naar het einde van de shoot toe werd ik bijgestaan door een psychiatrische verpleegkundige,” zegt Gaga. “Ik had het gevoel dat het veiliger was voor me omdat ik nooit uit mijn rol viel en altijd in het accent van mijn personage Patrizia Reggiani sprak, zelfs als het niet over de film ging.”

“Ik deed niet alsof Patrizia’s ex-man Maurizio Gucci op me wachtte en leidde nog steeds mijn eigen leven,” vervolgt ze. “Ik leidde het echter als Patrizia en nam haar donkere leven mee naar huis.”

Gaga voegt eraan toe dat ze haar aanpak niet wil verheerlijken, integendeel. “Ik denk niet dat acteurs zich zo moeten pushen en vraag me voortdurend af waarom ik dat wel doe,” zegt ze.

“Ik heb aan enkele extreme, kunstzinnige projecten meegewerkt doorheen mijn carrière en heb zowel mijn lichaam als mijn geest zwaar belast,” vervolgt ze. “Ik word droevig als ik erover praat en ik weet niet waarom ik zo ben.”

“Volgens mij heb ik als jong meisje een soort liefdesrelatie opgebouwd met lijden in de naam van de kunst en soms ga ik daar te ver in. Wanneer dat gebeurt, kan het moeilijk zijn om in mijn eentje gas terug te nemen.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: